“Innowacyjna technologia przetwórstwa rzepaku do żywienia drobiu” – zakończenie realizacji grantu

Zakończyła się realizacja międzynarodowego projektu “Innowacyjna technologia przetwórstwa rzepaku do żywienia drobiu”, finansowanego przez NCBiR w ramach Programu Inicjatywa CORENT. 

W celu upowszechniania efektów pracy w projekcie opracowano i uruchomiono stronę internetową (www.prorapeseed.eu). ICHB PAN realizował zadanie “Określenie potencjału komercyjnego nowych produktów w warunkach wolnego rynku”, którego kierownikiem był prof. dr hab. Tomasz Twardowski.

W ramach działalności Instytutu wykonano następujące zadania:

– przygotowanie i uruchomienie elektronicznego forum do zbierania, wymiany i rozpowszechniania informacji,
– przeanalizowanie warunków konkurencyjności nowego produktu w porównaniu do najpopularniejszych na rynku,
– przeprowadzenie badań jakościowych wśród uczestników rynku w celu określenia gotowości nabywania innowacyjnego produktu wśród potencjalnych klientów,
– badanie sytuacji prawnej dotyczącej wprowadzania nowych produktów na rynek UE w porównaniu z paszą/żywnością genetycznie modyfikowaną w świetle nowych ograniczeń prawnych dot. GMO i nowych technologii hodowlanych.

Broszura (pdf)

Więcej informacji dostępne na stronie projektu – http://prorapeseed.eu

Skip to content